• Sera Hidroponica Orizontala

  Sere Hidroponice Orizontale
 • Sera Hidroponica Etajata

  Sere Hidroponice Etajate
 • Sera Aeroponica

  Sere Aeroponice

Hydroponic Systems

Hydroponic Systems produce Sisteme Hidroponice si Instalatii Hidroponice, ce pot fi folosite in Sere Hidroponice si in Ferme Hidroponice, create pe specificul si necesitatile fiecarui fermier, tinand cont de: plantele pe care doriti sa le cultivati, suprafata disponibila, zona etc.

Termenul de Sere Hidroponice, este inteles si folosit gresit, deoarece Sera in definitie si practica este o “constructie specială cu acoperiș (și cu pereți) din sticlă sau din material plastic pentru adăpostirea și cultivarea plantelor“. Asta insemna ca sera nu este un sistem hidroponic, ci doar o structura care protejeaza culturile hidroponice dezvoltate in sisteme hidroponice.

Culturile Hidroponice sunt culturi de plante care se caracterizeaza prin absenta solului si apar ca o alternativa la agricultura traditionala.

Obiectivul cultivarii plantelor in sisteme hidroponice, este de a elimina si atenua factorii limitativi ai cresterii si dezvoltarii plantelor, care sunt asociati cu proprietatile solului, inlocuindu-l cu sisteme hidroponice ce pot fi instalate in orice sera hidroponica sau ferma hidroponica, folosind alte tehnici de fertilizare.

Cultivarea plantelor in sistem hidroponic, prin transformarea serelor sau fermelor traditionale, in sere hidroponice sau ferme hidroponice, reprezinta agricultura hidroponica si este solutia moderna, ideala si de viitor.

Hydroponic Systems Romania

Suna

Solutia pentru productii mari la preturi mici!

Hydroponic Systems produce Sisteme Hidroponice pentru Sere Hidroponice si Ferme Hidroponice, in care puteti cultiva plante atat în interior cat si in exterior, datorita designului unic al sistemelor noastre hidroponice orizontale, etajate sau verticale aeroponic.


Hidroponia sau cultura plantelor “fara sol” cu ajutorul sistemelor hidroponice, in Sere Hidroponice sau Ferme Hidroponice, presupune ca radacinile plantelor legumicole sa fie scufundate intr-o solutie nutritiva pe baza de apa si nutrienti hidroponici sau plantate intr-un mediu inert si poros (vata minerala, argila, perlit, vermiculite, fibre de cocos etc.) care retine solutia nutritiva, permite oxigenarea radacinilor si ofera suport de crestere plantelor.

Hydroponic Systems produce sisteme hidroponice pentru Sere Hidroponice si Ferme Hidroponice ce pot fi construite in diverse forme:

 • Sisteme Hidroponice Orizontale

  Ferme Hidroponice Orizontale

 • Sisteme Hidroponice Etajate

  Ferme Hidroponice Orizontale Etajate

 • Sisteme Aeroponice

  Ferme Hidroponice Turn

Inntr-un sistem hidroponic sau sistem aeroponic, pot fi cultivate o varietate mare de plante legumicole, cum ar fi: legumele frunzoase, tomatele, castravetii, ardeii, capsuni,  plante decorative dar si multe altele.

Rasadurile plantelor pe care vreti sa le folositi in culturile hidroponice, pot fi cultivate in rasadnite hidroponice produse tot de firma noastra. In rasadnitele hidroponice pot fi cultivate orice tip de rasaduri de plante.

Avantaje Sisteme Hidroponice

in

Sere Hidroponice si Ferme Hidroponice

 • cresterea cantitatii si a calitatii produselor,
 • cresterea productivitatii cu pana la 30% – 40%, datorita densitatii de plante pe suprafata mica si a faptului ca plantele cresc mai repede si au productii mai mari, au la dispozitie tot necesarul de apa si nutrienti hidroponici, nu exista buruieni in culturi hidroponice, fara boli si fara daunatori de la culturi anterioare,
 • productie timpurie, plantele maturandu-se cu pana la 30% mai repede decat in cultura traditionala,
 • culturile hidroponice nu sunt influentate de conditiile meteo si pot fi cultivate in mai multe cicluri tot anul,
 • in sistemele hidroponice sanatatea plantelor este tinuta sub control prin monitorizarea continua a parametrilor de cultura, ce pot fi supravegheati permanent si automat, in functie de cultura pentru fiecare specie in parte, reducandu-se necesarul de personal,
 • in sistemele hidroponice se economiseste o cantitate mare de apa si nutrienti, folosita in culturile traditionale prin irigatii si sunt reduse pierderile apei prin evaporare si drenare, solutiile folosite fiind recirculate si refolosite mai mult timp.

Dezavantaje Sisteme Hidroponice

in

Sere Hidroponice si Ferme Hidroponice

 • Cea mai mare problema pentru fermierii romani este faptul ca, pentru sistemele hidroponice ce pot fi folosite in sere hidroponice sau ferme hidroponice de calitate, este nevoie de o investitie mai mare la inceput, dar care se amortizeaza pentru fermier foarte repede in timp.
 • Nevoia unor resurse minime energetice pentru mentinerea: recircularii, temperaturii si iluminarii.
 • Defectiunile aparute in Sistemele Hidroponice trebuie remediate cat mai repede pentru a nu fi afectata cultura de plante legumicole.

Tipuri Sisteme Hidroponice

 1. Sistemul Wick: Plantele sunt plasate intr-un container, pe mediu de crestere absorbant, iar conectarea la rezervorul cu solutie nutritiva se face cu fitiluri absorbante, prin care solutia nutritiva circula pana la nivelul radacinilor plantelor; acestea preiau cantitatea de solutie necesara.Trebuie sa tinem cont si de faptul ca mediul de crestere absorbant trebuie curatat regulat cu apa proaspata pentru a indeparta excesul de nutrienti. Pentru oxigenarea solutiei se poate folosi o pompa de aer conectata la o piatra de aerare aflata in interiorul rezervorului.

  Sistemul Wick

 2. Sistemul prin picurare: (Drip): Acest sistem hidroponic este compus dintr-un container in care cresc plantele pe mediu de cultura, un rezervor cu apa si nutrienti hidroponici, o pompa submersibila conectata la un timer, tuburi cu picurator care sa transporte solutia la plante, tuburi de retur pentru scurgerea excesului de solutie inapoi in rezervor, unde este recirculata din nou prin sistem.

  Sistemul prin picurare

 3. Sistemul prin inundare si drenare (Ebb and flow): Acesta functioneaza dupa principiul inundarii mediului de crestere in care se afla radacinileplantelor cu apa si nutrienti hidroponici. O pompa impinge solutia nutritiva din rezervor, iar mai apoi excesul se scurge inapoi incet, permitand plantelor sa primeasca regulat nutrienti fara a necesita oxigenare suplimentara.

  Sistemul de inundare si drenare

 4. Sistemul de cultura pe apa: Plantele legumicole au radacinile scufundate direct in solutia nutritiva si plutesc deasupra acesteia. Se pot folosi placi de polistiren expandat cu perforatii in care se introduc plantele. Oxigenarea solutiei se face prin folosirea pompei de aer cu piatra de aerare.

  Ferme Hidroponice Sistemul de cultura pe apa

 5. Sistemul de cultura pe film nutritiv (NFT): Acest sistem asigura un flux constant de apa si nutrienti hidroponici direct la radacinile plantelor, 24 ore pe zi. Plantele legumicole cresc in tuburi de polietilena, teava PVC, perforate. Sistemul de pompare este esential in acest sistem deoarece radacinile se pot deshidrata foarte repede daca fluxul de solutie nutritiva se opreste.

  Ferme Hidroponice Sistemul pe film nutritiv

 6. Sistemul aeroponic: Plantele legumicole sunt suspendate deasupra unor pulverizatoare care stropesc direct radacinile cu apa si nutrienti hidroponici la cateva minute. Avantajele acestui sistem sunt folosirea unei cantitati mult mai mici de apa, radacinile primesc oxigen in cantitati mari si plantele cresc mai repede.

  Ferme Hidroponice Sistemul Aeroponic

   

 7. Sistemele acvaponice: Integrareaza acvacultura si a hidroponia intr-un singur sistem de cultura. Apa utilizata in cadrul acestor culturi provine din sistemul de crestere a pestilor. Acestia secreta compusi cu azot care sunt captati si folositi de catre plante in cresterea lor, prelungind durata de utilizare a apei si reducand ajustarea solutiei cu nutrienti pentru plante.

Hydroponic Systems Romania

Solutia pentru productii mari la preturi mici!

Suna

Timp de productie cu 30% mai mic si productie cu 40% mai mare.


Servicii oferite de Hydroponic Systems:

 1. Hydroponic Systems va ofera consiliere, pentru a putea alege cea mai buna solutie, in functie de solicitarile d-voatra.
 2. Proiectarea sitemului hidroponic este facuta de firma noastra, in functie de solicitarile si optiunile dumneavoatra.
 3. Termenul de proiectare si executie, in functie de model si cantitate, este de minim 15 zile din momentul incasarii avansului.
 4. Mentenanta (verificarea si intretinerea periodica) sitemului hidroponic. (La cerere pe baza de contract.)
 5. Asiguram componente si accesorii necesare oricarui model de sistem hidroponic produs de noi.
 6. Producem Instalatii Hidroponice si Sisteme Hidroponice pentru culturi hidroponice, numai pe baza comanda ferma, in functie solicitarilor clientului.
 7. Producem si ansambluri de sisteme hidroponice si instalatii hidroponice, pentru sere hidroponice sau ferme hidroponice.

Date de contact

Views: 5760